cursuri

Grafica pe calculator: o lume fantastica, unde domnesc deopotriva imaginatia si tehnica. Pe cat de creativ, pe atat de riguros, designul grafic devine, pentru cei curiosi sa ii afle tainele, o pasiune de o viata intreaga.
Grafica este despre culori, lumini, umbre, irizatii, jocuri indraznete de forme si subtilitati cromatice, armonie si echilibru in compozitie, despre alegerea inspirata a unor fonturi in masura sa confere personalitate textului, despre intelegerea, respectarea regulilor si mai apoi despre incalcarea lor, iar pentru cutezatori, despre bariere si ce se afla dincolo de ele, astfel incat orizonturile acestei lumi se afla in permanenta expansiune.

La un alt nivel, graficianul este un tesator de vise, cel privilegiat sa-si poata transpune in realitate propria imaginatie, pana la cel mai mic detaliu, un prestidigitator ce jongleaza in mod expert cu programe pe care le stapaneste impecabil din punct de vedere tehnic: Photoshop, pentru prelucrarea profesionala a fotografiilor, prin ajustari tonale, cromatice, masti, decupaje pe canale sau pentru a conferi o multitudine de efecte speciale, fanteziste, layout-urilor de site si Corel, specialistul prin excelenta al ilustratiilor vectoriale complexe (un exemplu in acest sens este logotipul, ce reprezinta punctul de intrare catre un brand, in jurul caruia graviteaza intreaga identitate vizuala a unei organizatii). Atingerea maximei virtuozitati tehnice nu este insa suficienta: un element grafic bine conceput este capabil sa genereze senzatii, sa provoace emotii, sa evoce imagini. Ingredientele sunt cele enumerate mai sus. Insa a fi Grafician inseamna combinatia perfecta intre imaginatie si tehnica, Grafica pe calculator este deopotriva Stiinta si Arta.

Regula de aur a lui Gladwell afirma ca, pentru ca cineva sa devina expert intr-un domeniu, sunt necesare foarte multe ore de practica, care este prin urmare singura explicatie reala a succesului. Practica acompaniata de pasiune, am putea adauga. Suntem autodidacti sau preferam sa invatam de la persoane care detin deja gradul de expertiza necesar?

In ziua de astazi, totul se deruleaza cu o viteza coplestioare, uneori nu dispunem de timpul necesar pentru a ne cufunda pe cat ne dorim exclusiv in studiu individual. Sub atenta supraveghere a profesorilor Avantaj Consulting, cunostintele dvs. se vor consolida si se vor sedimenta astfel incat, intr-un timp relativ scurt, veti fi capabili sa realizati machete complexe, folosind optim resursele ambelor programe: pornind de la coperte de carte, reclame, trucaje, elemente grafice vectoriale si continuand, in cadrul celui de-al doilea modul, Avansat, cu realizarea unui Corporate ID. Creatia si designul implicate in grafica publicitara sunt, desi pare un demers spontan, rezultatul multor studii si teorii de comunicare vizuala, sintetizate in forma optima de catre profesorii nostri, care stiu, din propria experienta, pe ce aspect practice sa puna accent. Toate resursele firmei noastre – intelectuale, logistice, umane – sunt concentrate pe dorinta, indeplinita, ne confirma chiar cursantii nostri, de a oferi, cu dedicatie si profesionalism, training de calitate.
Design is thinking made visual.